RUMÄNSKA ATTILA DRIVS AV KÄRLEKEN
 
Han är utbildad dataingenjör, men arbetar idag som pastor i en pingstförsamling i den lilla rumänska staden Reghin. Tillsammans med sin fru Pusa har de tre barn; två flickor och en pojke. Attila har varit aktiv i HTLI:s arbete i Rumänien redan från start.
 

 

Succé för HTLI nya butik!

Den 29 september slog Hjälp Till Liv upp dörrarna till sin nya fräscha secondhandbutik på Granebovägen 3 Hudiksvall. Det blev riktig festdag med hög trivselfaktor och butiken fylld av folk!

 SIGNUM: Nya tider!

Julen närmar sig, även om snön låtit dröja på sig på sina ställen här i Hälsingland. Under hösten, närmare bestämt den 29:e september, slog vi upp dörrarna till vår nya secondhand-butik, i nya fräscha lokaler! 

"KÄRLEKEN ÄR DET STARKASTE SOM FINNS"

Edgars Pulins, 30 år, bor i  Valdemarpils i sydvästra Lettland tillsammans med sin fru Silivia och sin 8-månaders son, Jakobs. Han arbetar heltid som brandman, vilket innebär 8 dygnspass per månad. Utöver detta har han ett brinnande engagemang i sin församling, och som samordnare för HTLI:s fadderråd.

 

FADDERRÅDEN - EN VIKTIG RESURS I HTLI:S FADDERARBETE!

I varje land Hjälp Till Liv International arbetar i har vi fadderråd som arbetar idéellt med att se till att hjälpen ska komma till rätt personer i rätt tid. Ansvaret inför faddrarna tas på allvar och varje skänkt krona redovisas via HTLI:s datasystem AidTrack.

 
SOM BARN FICK SIBIRISKA ANNA HJÄLP AV HTLI- NU ÄR HON MED I HTLI FADDERRÅD
 

25-åriga Anna Timfeeva, från Bratsk i Sibirien fick som barn och student fadderhjälp från Hjälp  Till Liv. Idag ingår hon i det Sibiriska fadderrådet och är själv med och förmedlar hjälp till familjer med behov. 

 

NU GÅR VI IN I FAS 2!

För tre år sedan fick Hjälp Till Liv, genom en av våra Afghanska medarbetare, kontakt med myndigheter i den staden Andkhoy i norra Afghanistan angående att bygga en skola för barn, där minst hälften av eleverna skulle vara flickor. 

FINNS DET HOPP OM FRED?

För några dagar sedan kunde man se två regeringschefer mötas i Ingenmansland; ett demilitariserat område mellan deras respektive länder. Syftet med mötet var att påbörja en ny tid med öppenhet och respekt för varandra. Ett formellt fredsavtal skulle skrivas.