DIREKTHJÄLP I FORM AV KLÄDER, SJUKVÅRDSARTIKLAR, HUSHÅLLSARTIKLAR, MÖBLER MM
 
HTLI har ända från start skickat hjälpsändningar till hjälpbehövande och genom åren har det blivit ca 2600 ton hjälpsändningar till länder såsom Rumänien, Lettland, Ryssland, Afghanistan mm. Om du har saker eller kläder du använt färdigt är du därför välkommen med dem till oss! Vi lovar att göra det bästa vi kan av det du lämnar in. Tack vare att vi har egna hjälpsändningar, så kan vi lova att allt vi får in som är i användbart skick till går till nya ägare, och inte till kassering eller dylikt.
 
Var med och skänk! 
Det mesta av kläderna, och en del av möbler och prylar som lämnas in skickar vi i våra hjälpsändningar, men vi säljer även saker som lämnats in i vår Secondhandbutik, där all vinst  - hela 65 % av intäkterna (ht 2017)  - går till HTLI:s hjälpverksamhet i olika former! Det är med andra ord en fantastiskt deal att lämna in dina saker till HTLI: - Samtidigt som du hjälper behövande, agerar du miljövänligt och dessutom möter någon annans behov av just Din pryl!
 
Vad tar ni emot?
Vi tar tacksamt emot allt mellan himmel och jord – bara det är i gott skick, och helst rent. Det kan vara kläder, skor, möbler, husgeråd, porslin, el-prylar, sportartiklar, böcker eller något helt annat. - Det du använt färdigt, kan bli som nytt för någon annan!
 
Hur går det till?
Du lämnar in de saker du vill skänka i vår Secondhandbutik i Hduiksvall, vilket går bra alla vardagar mellan kl 8.30-17. Vill du försäkra dig om att det du skänker INTE säljs i butiken, så tala bara med personalen, så ordnar vi det. Det är i så fall tacksamt om du i så fall har möjlighet att bidra med en slant till transporten. 
 
(Småsaker lämnar du till höger innanför entrén. Kläder får du gärna hjälpa oss att bära in till klädsorteringen, något längre in i butiken invid vår sk "gubbhylla". Möbler och skrymmande saker tar vi emot på baksidan – tala i så fall med personalen, så öppnar vi.)
 
Behöver du hjälp med hämtning?
Har du saker som du har svårt att lämna in själv? I så fall hämtar vi dem hos dig. Ring våra bärkillar på 0768-50 35 82, så bokar vi in en tid för det!
 
Släng inte det som är helt!
Vi har märkt att det är många som slänger det som är helt och fullt användbart på sopstationen. Det är så synd, då detta skulle kunna bli till hjälp för fattiga som har det så mycket sämre än vi! Så istället för att åka till sopstationen med din gamla - men hela – soffa, så kom med den till oss!